Heeft u behoefte aan een cursus rondom het programma EasyEtiket? Geen probleem, u heeft twee opties:
1. u volgt de gratis E-learning. Waarin u op interactieve wijze wordt meegenomen in de allergenenwetgeving en het programma.
2. wij komen graag naar u toe. De introductiecursus duurt een half dagdeel (ochtend of middag) waarbij u wordt geintroduceerd in het programma en wetgeving. Vraag ons naar de mogelijkheden: info@easyetiket.nl of via het contactformulier
Tips:
Het programma maakt het u makkelijk. Maar blijft u wel letten op het volgende:
- Train uw personeel in de keuken, de bediening en in de verkoop. Laat uw personeel zich verdiepen in de nieuwe regelgeving. Vraag ons eventueel naar de mogelijkheden van trainingen
- Het is nogal een verantwoordelijkheid om deze nieuwe wetgeving binnen uw bedrijf op een goede manier vorm te geven. Maar zorg ook dat uw beleid gedragen wordt door uw medewerkers en doe het niet alleen
- Stel een collega of een allergenenteam verantwoordelijk. Door mensen verantwoordelijk te stellen is direct duidelijk wie wat gaat oppakken om te kunnen voldoen aan de nieuwe allergenenwet. Maak het ook taakstellend
- Zorg er voor dat dit allergenenteam procedures opstelt. Hoe gaat de keuken om met het toevoegen en/of weglaten van ingrediënten. Is er kans op kruisbesmetting (snijmachine/magazijn)?
- Wie controleert en muteert periodiek of de recepten nog wel hetzelfde zijn als ooit geregistreerd in EasyEtiket?
- Wie draagt zorg voor nieuwe recepturen en de bijbehorende grondstof specificaties?
En let ook op het volgende:
- Uiteraard werkt u met de Hygiëne code, HACCP of ISO normeringen? Zorg er dan voor dat bovenstaande procedures worden omschreven en ge-audit?
- Zorg er voor dat de gegevens up-to-date blijven. Zo kunnen bestaande grondstoffen wijzigen van samenstelling, bijvoorbeeld door een andere receptuur of bij wijziging van uw leverancier