Veelgestelde vragen

Hier vindt u veelgestelde vragen aan EasyEtiket. Mocht u uw vraag niet terugvinden, neem dan contact op met EasyEtiket. Wij helpen u graag verder.

Algemeen

Jazeker. Klik op de volgende link, meldt u aan, en begin met de gratis training. U krijgt uitleg over de wetgeving, maar zeker ook over het programma EasyEtiket. 

Link E-learning

 

 

De gekleurde velden zijn verplicht om in te vullen in EasyEtiket. Wanneer u deze invult voldoet u tevens aan de wetgeving betreft de verplichtingen welke op het etiket moeten komen te staan. 

Als u niet alle verplichte velden invult dan klopt de uitwerking op uw etiket niet volgens de wetgeving. 

 

Dat is geen enkel probleem. Nadat u zich voor de eerste maal heeft aangemeld bij EasyEtiket ontvangt u een activatie mail om een automatisch incasso te activeren. Mocht u deze gemist hebben en alsnog willen ontvangen stuur dan een berichtje via het contactformulier.

Helaas is het voor onze klanten over de grens van NL nog niet mogelijk om te werken via een automatisch incasso.

De automatisch incasso is maandelijks opzegbaar en wordt omstreeks de 14e van de maand afgeschreven. Vooraf ontvangt u van EasyEtiket een email bericht met de factuur en de te verwachten afschrijvingsdatum. 

Indien u gebruik maakt van een automatisch incasso loopt uw abonnement niet automatisch af. Hiervoor geld een opzegtermijn van 1 maand.

Heeft u gekozen voor een (half)jaar abonnement dan ontvangt u automatisch 1 maand voor het aflopen van uw periode een factuur. Indien deze niet tijdig wordt betaald loopt uw abonnement af.

Heeft u EasyEtiket voor 1 (of meerdere) maanden online afgesloten dan loopt uw abonnement automatisch af na deze periode. Let wel, wanneer u niet tijdig verlengt gaan uw ingevoerde gegevens verloren. EasyEtiket bewaart uw gegevens maximaal 1 maand.

Uw grondstoffen en recepturen blijven na het aflopen van uw abonnement nog 1 maand beschikbaar in EasyEtiket.

Wanneer u meerdere vestigingen heeft kunt u deze met EasyEtiket makkelijk aan elkaar koppelen. EasyEtiket heeft hier de Control Panel voor ontwikkeld. Met de Control Panel kunt u onder uw locaties grondstoffen en recepturen uitwisselen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw recepturen uitwisselen zonder dat de chef op de andere locatie deze kan aanpassen. Hij kan het recept enkel reproduceren zoals u dat wenst. 

Ja zeker, graag zelfs. Wij stimuleren samen met onze huidige klanten leveranciers om ook met EasyEtiket te gaan werken. Zo kunnen door middel van de Control Panel de grondstoffen van de leveranciers onderling gedeeld worden zodat u deze kunt gebruiken in uw recepturen.

EasyEtiket stelt de veiligheid van de recepturen van onze klanten in een zeer hoog vaandel. Daarom is de website van EasyEtiket beveiligd met een veiligheidscertificaat. 

Natuurlijk, EasyEtiket heeft de etiketformaten (4x2 en 1x7) in voorraad liggen.

Voor meer informatie en de prijzen mail naar info@easyetiket.nl.

Heeft u ook in uw spambox gekeken en heeft u ook daar geen berichtje ontvangen. Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Het is mogelijk dat uw provider de mail van EasyEtiket heeft geblokkeerd. Wij zullen uw account dan voor u activeren nadat wij uw betaling hebben gecontroleerd.

Ja zeker. EasyEtiket kan een prive-training verzorgen waarbij u één op één uitleg ontvangt hoe u met het programma kunt gaan werken. Daarnaast verzorgt EasyEtiket tevens trainingen in groepsverband waarbij u uitleg ontvangt betreffende de wetgeving en het gebruik van het programma. Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier.

Grondstoffen

EasyEtiket onderscheid grondstoffen van ingrediënten. Een grondstof gebruikt u in uw recept. Een ingrediënt is dat waar de grondstof uit bestaat bijvoorbeeld:

Grondstof: mayonaise

Ingrediënten: eigeel, olie, mosterd, zout, peper.

Indien de voedingswaarden onbekend zijn, kijk dan eens naar de NEVO voedingswaarde tabel op: http://nevo-online.rivm.nl of op voedingswaardetabel.nl. Via deze website kunt u van veel grondstoffen de voedingswaarde achterhalen. Ook van bijvoorbeeld een ui, wortel, ei, suiker, etc.

Voor meer informatie over genetische modificatie en verplichtingen op het etiket, kijk eens op: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/genetische-modificatie.aspx

Wanneer uw grondstof allergenen bevat en u heeft deze aangegeven bij de allergenen als aanwezig dan dient u deze aan het betreffende ingredient te koppelen. Heeft u bijvoorbeeld een ingredient "tarwebloem" dan vinkt u het allergeen "gluten" en "tarwe" aan. 

In de onderstaande foto ziet u dat de allergenen aan zijn gevinkt bij het ingredient "test 1". 

 hokjes allergenen.png

Indien er een allergeen op uw specificatie staat welke niet opgenomen is in EasyEtiket bent u niet verplicht dit allergeen te declareren.

Dit kan op 3 verschillende manieren:

1. Aan de hand van een grondstofspecificatie van uw leverancier (vaak gratis als PDF te downloaden, vraag uw leverancier), maar bijvoorbeeld ook via de informatie op het etiket van uw voorverpakte grondstoffen. De aanwezigheid van allergenen en voedingswaarde informatie neemt u simpelweg over van het etiket op de voorverpakking. Heeft uw leverancier een export bestand beschikbaar, neem dan contact op met ons om te informeren naar de mogelijkheden.

2. Uw leverancier kan met u (mits beide lid van EasyEtiket) de grondstoffen delen zodat u deze kunt gebruiken in uw recepturen (is mogelijk per 1 september 2017).

3. U kunt de vooringevulde grondstoffen van EasyEtiket gebruiken.

Recepten

Met EasyEtiket kunt u gemakkelijk uw recept in een ander recept verwerken. Zie ook de aanvullende afbeelding onder de uitleg.

  1. Voer eerst het recept in dat u in uw andere recept wilt verwerken. 
  2. Voer vervolgens het 2e recept in. 
  3. Wanneer u bij het invoeren van uw grondstoffen komt klikt u bij 1 op recepten.
  4. U kunt nu uw reeds eerder ingevoerde recept aanklikken (2) en deze verschijnt vanzelf bij uw grondstoffenlijst. 
  5. Geef aan welke hoeveelheid u gebruikt in uw recept en EasyEtiket berekend onder andere de voedingswaarden voor u. 

Afbeelding 2.jpg

Recept in Recept

In het voorbeeld gaan we appelflappen maken. Hiervoor maken we allereerst twee basisrecepten:

- 6.5 kg deeg, dit kan natuurlijk ingekocht worden als grondstof in de vorm van bladerdeeg, maar in dit geval is het ons eigen recept, bestaande uit bloem, boter, zout, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, eiwit en melk. We maken 6.5 kg, omdat we er voor kiezen ineens een zak bloem van 5 kg te verwerken.

- 7.3 kg vulling, hiervoor maken we ook een basisrecept en kiezen ervoor om ineens 6 kg appels en 1 kg rozijnen te verwerken, met suiker, kaneel, eventueel wat amandelen en water komen we op 7.3 kg.

We hebben nu twee basis recepten klaar liggen: het deeg en de vulling. In dit geval gaan we dit niet helemaal op gebruiken voor de appelflappen, maar gaan we later ook een deel van het deeg gebruiken voor perenflappen, aardbeientaartjes en gewoon wat koekjes.

De vulling gaan we ook niet helemaal opgebruiken dit gaan we ook gebruiken in combinatie met een ander deeg dat we hebben voor bijvoorbeeld glutenvrije appelflappen of voor een aantal appeltaarten.

We proberen hier boven uit te leggen dat het gewicht van de basisrecepten niet relevant is voor het eindproduct. Echter wat al wel goed voor u is uitgerekend zijn de voedingswaarden en allergenen van de basisrecepten, deze zijn per 100 gram en het totaal gewicht heeft hier dus geen invloed op. Stel we maken twee of drie keer zoveel deeg. De voedingswaarden blijven gelijk. Het is echter mogelijk om de basisrecepten in allerlei eindproducten te gebruiken.

Nu gaan we 50 appelflappen maken a 100 gram, in totaal dus 5 kg appelflappen. Dit voeren we in Easy Etiket in als een nieuw recept, bestaande uit 3 kg deeg (50 x 60 gram) en 2 kg vulling (50 x 40 gram). Met de basisrecepten kan EasyEtiket de voedingswaarden en allergenen van het eindproduct uitrekenen. Nogmaals de gewichten van de startproducten zijn hier niet meer relevant.

De overgebleven producten kunnen we gebruiken in andere eindproducten zoals hierboven genoemd.

Prints

Indien u een etiket formaat heeft welke niet in ons programma staat kunt u via het contactformulier contact met ons opnemen. Geef daarbij aan om welk etiket formaat het gaat dan controleren wij voor u of op uw etiket formaat alle verplichtingen conform de wetgeving passen. Indien uw etiketformaat voldoet nemen wij dit formaat op bij de etiket afdrukken.

Jazeker. Wij maken een webpagina compleet in uw eigen look and feel, en hierop kunt u uw assortiment presenteren. Ook is er een agenda mogelijk, waarmee bijvoorbeeld het menu per dag kan worden weergegeven. Uw klanten kunnen dan zelf naar een (mobiele) webpagina (via een QR code bijv) en de voedingswaarden en allergenen van uw recepturen raadplegen. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

Of bekijk de demo:demo.easyetiket.nl

Jazeker, dit is mogelijk. Druk daarvoor op het logo bij de allergenenkaart uitwerking. Naast het logo, kunt u ook kiezen om andere allergeneniconen te selecteren. Een andere kleur bijvoorbeeld welke beter aansluit bij uw eigen huisstijl.

Ja, dit is zeker mogelijk. Met behulp van onze ontwerpmodule maak je de mooiste etiketten. Je dient hiervoor wel het PREMIUM abonnement af te nemen.

Contactformulier