Etikettering

De etikettering van levensmiddelen is veranderd sinds de invoering van de EU Verordening 1169/2011. Deze verordening wordt in de volksmond ook wel het nieuwe etiketteren of de allergenenwetgeving genoemd.

Deze wetgeving is niet enkel voor multinationals van toepassing, maar ook de ambachtelijke sector dient de voorverpakte producten welke men verkoopt te voorzien van etiketten welke volgens deze richtlijnen zijn samengesteld. Dus idd, ook de slager, bakker, kaasboerderij, worstenbroodmaker, etc, zullen moeten voldoen aan de nieuwe richtlijnen.

Lees hier verder over de nieuwe regels rondom etikettering.  


Oplossing voor etikettering

EasyEtiket is een oplossing om ervoor te zorgen dat etikettering op de juiste wijze wordt verzorgd. Hierbij worden de teksten samengesteld volgens de richtlijnen uit de verordening VO1169/2011.

Ook het allergenen overzicht wordt samengesteld om te kunnen voldoen aan de verordening. Brood en banketbakkers, slagers, groenteboeren, ambachtslieden, dienen informatie van hun producten zichtbaar te maken op de voorverpakte producten welke aangeboden worden. Voor deze ondernemers is het programma EasyEtiket dus ook een prima oplossing om te kunnen voldoen aan de allergenenwetgeving.


EasyEtiket en etikettering

Op juiste wijze etiketteren vergt een inspanning. Vanuit de informatie van de grondstof (de grondstofspecificatie) dient het recept doorgerekend te worden om de juiste ingrediënten, de voedingswaarde en allergenen te bepalen.

EasyEtiket verzorgt dit en biedt u de mogelijkheid om meerdere afdrukken te maken. Zo kunt u voldoen aan de etiketteringswetgeving. Alle wettelijk vastgelegde eisen ten aanzien van het etiketteren zijn verwerkt in EasyEtiket. Eisen zoals de juiste lettergrootte, dik gedrukt worden op de juiste wijze op het etiket zichtbaar.

Daarnaast moet u ten aanzien van onverpakte producten de klant op verzoek inzicht geven over de allergenen in het aangeboden product. Ook hierin wordt voorzien bij het gebruik van EasyEtiket.

Etikettering wordt op deze wijze inzichtelijk en zinvol ingevuld. Zeker met de gratis basislijst van ingrediënten, waarmee een belangrijk gedeelte van grondstoffen reeds in de database van EasyEtiket ingevuld is, en type werk voor een belangrijk gedeelte teruggedrongen is. Ga aan de slag.

Droge stof berekenen
  Ja, dit is "droge" stof, dit wordt een saaie blog ;)  Wat is Droge Stof Bij het analyseren van voeding voor menselijk of dierlijk gebruik is het essentieel om de samenstelling van droge stof te begrijpen. Droge stof verwijst naar het...