Een voedseletiket laten drukken

Door Ad F.L. Cleijsen in Blogs, gepost op 18 February 2022

Een voedseletiket laten drukken hoeft geen moeite te kosten. Met etikettering software maak je snel voedsel etiketten aan. Een voedseletiket op je product plaatsen is de laatste stap voordat je het product in de schappen kan leggen. Voor consumenten bevat dit etiket belangrijke informatie.

Een voedseletiket laten drukken

Op het etiket moet informatie staan over de ingrediënten. Het correct plaatsen van een ingrediëntenlijst, voedingswaarden en allergenen informatie is van belang. De informatie die op het etiket geplaatst moet worden, is voor de voedselwet verplicht en heeft specifieke eisen. In de voedselwet staat vermeld hoe de informatie geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met lettertype, grootte en dikgedrukt. Als je een voedseletiket wilt maken dan is het wel zo fijn dat een programma de mogelijk biedt om het etiket conform de voedselwet te laten drukken. Met etikettering software is dit mogelijk.

Etikettering software

Een voedseletiket laten drukken met behulp van een programma kan je veel tijd besparen. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met de wettelijke eisen van een etiket. Door gebruik te maken van etikettering software kun je met een paar simpele handelingen een etiket samenstellen die aan alle eisen van de voedselwet voldoet. Je recepten staan gevuld in het programma, en die zijn eenvoudig op te roepen op het etiket. Een etikettering software programma bevat veel handige opties en modules. Zo kun je gebruik maken van een rekenmodule waarmee de voedingswaarde automatisch wordt berekend en geplaatst op het etiket. 

Ook is het mogelijk om diverse etiketmaten te selecteren. Het moet natuurlijk wel passen op uw product. Een afbeelding toevoegen, bijv. uw logo of een bewust keurmerk, geen enkel probleem. Ook het toevoegen van een EAN of lotcode is eenvoudig. Heeft u eenmaal een passende layout gemaakt, sla deze layout dan op en gebruik hem de volgende keer weer.

Van recept naar etiket

Door een online programma te gebruiken zul je dus altijd voldoen aan de voedselwetgeving. Een online programma helpt je met het ontwerpen van een voedseletiket. Het programma plaatst de ingrediënten in de juiste volgorde. Je hoeft niks te berekenen, dit doet het programma. Etikettering software is erop gericht om alles zo overzichtelijk mogelijk te maken. Doordat bij een etiketteringsprogramma alles vooraf ingesteld is, zorgt het programma dat het automatisch goed geplaatst wordt. Zelfs aandachtspunten zoals het aanpassen van een font bij allergenen wordt gedaan.

Nadat alles op het etiket geplaatst is, kun je tenslotte met een gerust hart op het print icoontje drukken, uw etiket is juist en volledig afgedrukt :)

Ad F.L. Cleijsen

Kwaliteitsmanager | Auditor | Procesmanager | ondersteuning bij certificering | bij etikettering en allergenenmanagement

Deel deze blog: