Hoe een IJssalon kan voldoen aan wetgeving met EasyEtiket

Door Ad F.L. Cleijsen in Blogs, gepost op 28 June 2024

Een ijssalon heeft te maken met verschillende regels en voorschriften omtrent voedselveiligheid en etikettering. EasyEtiket biedt een efficiënte manier om aan deze wettelijke eisen te voldoen. Hier is hoe een ijssalon dit kan bereiken:

Allergeneninformatie

Volgens de Europese Verordening 1169/2011 is het verplicht om allergeneninformatie beschikbaar te stellen aan consumenten. Met behulp van EasyEtiket kunnen allergenen worden herkend en duidelijk worden vermeld op etiketten. Dit zorgt ervoor dat klanten met voedselallergieën gemakkelijk de benodigde informatie kunnen vinden. Enkele gebruiksvriendelijke sjablonen maken het eenvoudig om allergeneninformatie consistent en correct weer te geven.

Voedingswaarde-informatie

De voedingswaarde-informatie moet duidelijk vermeld worden op voorverpakte voedingsmiddelen. EasyEtiket kan helpen bij het berekenen van de voedingswaarde van verschillende ijssmaken en toppings. Deze informatie kan vervolgens automatisch op de etiketten worden vermeld. De software wordt regelmatig bijgewerkt om te voldoen aan de nieuwste regelgeving, zodat de voedingswaarde-informatie altijd up-to-date is.

Traceerbaarheid

Bedrijven moeten in staat zijn om hun ingrediënten en producten te traceren in het geval van een voedselveiligheidsincident. Met EasyEtiket kunnen batchnummers en THT (ten minste houdbaar tot)-datums eenvoudig worden toegevoegd aan etiketten. Dit vergemakkelijkt de traceerbaarheid van producten. De software houdt automatisch bij welke ingrediënten in welke producten zijn gebruikt, wat het eenvoudiger maakt om producten terug te roepen indien nodig.

Consistentie en Nauwkeurigheid

Informatie op etiketten moet consistent en nauwkeurig zijn om verwarring bij de consument te voorkomen. EasyEtiket zorgt ervoor dat alle etiketten consistent zijn in termen van lay-out en informatie. Dit vermindert het risico op fouten en verhoogt de betrouwbaarheid van de etiketten. Automatische invulvelden en sjablonen helpen om menselijke fouten te minimaliseren.

Klantspecifieke Verzoeken en Aanpassingen

Sommige klanten kunnen specifieke vragen hebben over ingrediënten of bereidingswijzen vanwege dieetvoorkeuren of allergieën. Met EasyEtiket kunnen etiketten eenvoudig aangepast worden voor speciale verzoeken of tijdelijke wijzigingen in recepten. Duidelijke en gedetailleerde etiketten verhogen de transparantie richting de klant, wat kan bijdragen aan een betere klantenservice en klanttevredenheid.

 

EasyEtiket biedt dus een alles-in-één oplossing voor ijssalons om te voldoen aan de regelgeving op het gebied van voedselveiligheid en etikettering. Door het automatiseren van allergenen- en voedingswaarde-informatie, het verbeteren van de traceerbaarheid en het waarborgen van de consistentie en nauwkeurigheid van etiketten, helpt EasyEtiket ijssalons niet alleen om wettelijk compliant te blijven, maar ook om vertrouwen en transparantie richting klanten te vergroten.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van EasyEtiket kunt u altijd contact opnemen

Ad F.L. Cleijsen

Kwaliteitsmanager | Auditor | Procesmanager | ondersteuning bij certificering | bij etikettering en allergenenmanagement

Deel deze blog: