Etiket doorontwikkeling

Door Ad F.L. Cleijsen in Blogs, gepost op 13 April 2020

Afgelopen maand hebben we hard gewerkt aan het finetunen van 'het etiket' in EasyEtiket. Op basis van een aantal klantwensen zijn de volgende ontwikkelingen live gezet:

  • Printen van 1 etiket met behulp van een label printer
  • Automatisch THT datum op etiket (en overige uitwerkingen)
  • Lotcode weergeven op etiket (en overige uitwerkingen)
  • Barcode weergeven op etiket (en overige uitwerkingen)

Barcode en lotcode op etiket


Printen via een label printer

We vinden het leuk dat we naar aanleiding van een aantal klantwensen u vanaf nu kunnen voorzien in het printen met diverse label printers (o.a. Dymo, Zebra, Nicelabel e.a.). Een welkome aanvulling op onze dienst verlening. We leveren echter op dit onderdeel maatwerk. Wenst u via uw label printer te printen? Mail uw gewenst etiket formaat, artikelnummer en merk/type printer naar info@easyetiket.nl binnen 24 uur wordt uw etiket formaat opgenomen in de etiketten module.

THT datum

Vanuit een aantal klanten is de wens gekomen om het programma een automatische THT (ten minste houdbaar tot) datum te laten generen op basis van de huidige datum (+x dagen). U kunt bij de recepturen aangeven hoelang uw product houdbaar is, en op het etiket (en overige uitwerkingen) verschijnt dan ook desgewenst automatisch de THT-datum. Wel zo handig.

Lotcode

Om beter producten te kunnen terug herleiden bij een eventuele recall, wordt gewerkt met een lotcode. Bepaalde productiedagen (of x perioden) worden dan ook vaak aangemerkt met een lotcode. U kunt vanaf heden een zelf gegeneerde lotcode meegeven aan het etiket, maar ook het programma deze zelf laten bepalen.

Barcode

Ook wel streepjescode genaamd ;). Ieder uniek artikel(nummer) heeft een eigen barcode. Werkt u met een kassasysteem, of levert u bijv. producten aan een supermarkt, dan is de wens vaak groot om een barcode toe te voegen aan het etiket. Dit voor de herkenbaarheid van uw product in diverse systemen. U kunt in EasyEtiket een barcode invullen voor uw receptuur, en desgewenst maakt het programma hier automatisch een barcode van op het etiket.


Uiteraard, wij blijven niet stil zitten. Heeft u een andere wens rondom de uitwerking van het etiket, schroomt u niet om contact met ons op te nemen. 

 

Ad F.L. Cleijsen

Kwaliteitsmanager | Auditor | Procesmanager | ondersteuning bij certificering | bij etikettering en allergenenmanagement

Deel deze blog: