Allergenenbeheer en wetgeving

Door Ad F.L. Cleijsen in Blogs, gepost op 16 September 2021
Het #NVWA heeft stevig toezicht op het vermelden van allergenen op voorverpakte levensmiddelen. Men was van plan afgelopen april actief te gaan handhaven, maar dit is vanwege corona naar achteren geschoven. 
 
Maar nu de levensmiddelensector weer op volle toeren draait (de meeste althans) worden de plannen uit de kast gehaald en gaat het NVWA actief op pad voor regulier toezicht. #EasyEtiket adviseert u.
 

Allergenen regelgeving

De 'allergenen' regelgeving dateert al vanaf 2014. Dus sprake van nieuwe wet is niet aan de orde. Hiervoor was het al een verplichting om voorverpakte producten te etiketteren, maar nog niet hoe allergeneninformatie verstrekt diende te worden. De regelgeving zegt ook iets over NIET-voorverpakte producten. 
 
Velen hebben hier inmiddels werk van gemaakt en voorzagen hierin door middel van naamkaartjes, een allergenenoverzicht, op het etiket, enz. Maar ook zien we vaak 'heeft u een allergie vraag het ons'. Daar loopt het meestal toch wel mank. Gluten, melk, ei dat gaat nog wel. Maar de overige 11 allergenen wordt al moeilijker. En met deze opmerking op vitrine of menukaart ga je het in de (nabije) toekomst niet redden. 
 
 

EasyEtiket

Nog altijd bereikt Team EasyEtiket de vraag voor ondersteuning. Wij helpen de ondernemers graag. De kosten vallen mee, en wij kunnen u volledig tot deels ontzorgen. Veel is mogelijk. Onze klanten stellen vragen via whatsapp 06 - 83508014 en mail info@easyetiket.nl en antwoord wordt gegeven. Ook het contactformulier is snel gevuld.
 
Inmiddels is EasyEtiket 2.0 omhoog getild naar 3.0. We gaan deze binnenkort uitrollen. De ontwikkelingen staan niet stil en wij innoveren verder. Alles gericht naar het terugdringen van administratieve lasten voor de ondernemer en het juist informeren van de consument. Wij gaan verder en #EasyHygiene is in de maak.
 
 
 
 
Ad F.L. Cleijsen

Kwaliteitsmanager | Auditor | Procesmanager | ondersteuning bij certificering | bij etikettering en allergenenmanagement

Deel deze blog: